Sponsori

Sursele de finanțare ale unui ONG sunt destul de limitate:

Direcţionarea a 2% din impozitul pe venit de către persoanele fizice

Orice persoană fizică are dreptul de a direcţiona 2 % din impozitul pe venit către o asociaţie, fundaţie sau organizaţie non-guvernamentală. Direcţionarea acestui procentaj se poate face în perioada ianuarie-mai prin completarea unui simplu formular de către orice salariat (formularul 230), dar şi de către persoane care au venituri din alte surse (formularul 200). Aceste formulare trebuie depuse la administraţiile financiare locale, iar veniturile provenite din acestea intră în contul ONG-ului abia la începutul anului următor.

Direcţionarea a 20% din impozitul pe profit de către companii

Daca esti firma, poti sa directionezi 20% din impozitul pe profit ce revine statului. In anul 2004 in Codul Fiscal a fost introdusa o facilitate de impozitare dar foarte putine societati comerciale fac uz de aceasta inlesnire. Astfel potrivit Codului Fiscal art. 21. alin. 4 poti sa scazi din impozitul pe profit datorat statului sumele aferent. Legislatia impune doua conditii in acest sens: suma nu trebuie sa depaseasca 0,5% din cifra de afaceri a firmei si trebuie sa se incadreze in limita de 20% din impozitul pe profit ce revine statului.

Sponsorizări în bani/bunuri/servicii din partea companiilor

O sursă importantă de venit este binenţeles cea provenită din sponsorizările făcute de diverse companii către ONG. Scopul acestor sponsorizări este de a susţine activitatea acestuia, prin sprijin financiar (sponsorizări în bani), dar şi prin oferire de bunuri sau produse care pot ajuta ONG-urile în desfăşurarea activităţilor. Un alt mod de a sponsoriza un ONG este acela prin servicii (training, consultanţă, etc.).

Asociația EDIT este susținută de partenerii noștri care contribuie financiar (20% din impozitul pe profit) și logistic la activitățile pe care le desfășurăm.
Proiectele pe care le desfășurăm sunt sprijinite de Sponsori: