EuropaFm: ”Ora de Educaţie Rutieră” ajunge în faţa a 25.000 elevi din Bucureşti

Astăzi, începe ediția a IV-a pentru “Ora de Educaţie Rutieră”, proiectul care va fi prezentat în faţa a 25000 elevi de clasa a III-a şi a IV-a din Bucureşti până pe 15 iunie 2018.

Organizat de Asociaţia EDIT şi Asociaţia Împreună Pas cu Pas, proiectul promovează importanţa respectării regulilor de circulaţie rutieră şi trage un semnal de alarmă cu privire la consecinţele nerespectării acestora mai ales în proximitatea şcolilor.

Desfăşurată în sectoarele Bucureştiului, “Ora de Educaţie Rutieră” implică 700 învăţători, 130 şcoli, 100 studenţi şi 100 de poliţişti din cadrul Poliţiei Române.

„La prima ediție am interacționat cu 1.000 elevi, dar scopul nostru a fost încă de la început să creștem și să ducem informația la câți mai mulți copii de clasa a III-a și a IV-a. Prin perseverență, prin încrederea pe care ne-au acordat-o instituțiile publice și prin determinarea întregii echipe, ajungem cu ediția a IV-a în față a 25000 elevii și nu ne oprim aici”, declară Liviu Zorilă, manager-ul proiectului.

În urma studiului realizat la copiii de clasa a III-a de Asociaţia Împreună Pas cu Pas, organizatorii au descoperit că peste 37% deintre elevi nu știu când trebuie să se adreseze organelor de poliție și sunt 30% de copii care nu știu cele două culori pentru semaforul destinat pietonilor.

LINK: https://www.europafm.ro/ora-de-educatie-rutiera-ajunge-in-fata-a-25-000-elevi-din-bucuresti/

Comments are closed.