Încă de la început am plecat cu premisa că numai prin noi înșine și prin colaborarea cu ceilalți putem aduce schimbarea în lume. Noi credem în dialog și în parteneriatul Public-Privat. Credem că ne putem atinge scopul prin colaborarea cu instituțiile publice și alți parteneri.

De-a lungul timpului ni s-a demonstrat că această gândire ne-a adus numai beneficii și de aceea continuăm să credem și să colaborăm cu cât mai mulți actori sociali care susțin #educația #siguranța și #responsabilitatea.

Testimoniale Colaboratori

Alina Kasprovschi
Director Executiv - Fundația Comunitară București

``Am avut privilegiul de a lucra cu Asociația E.D.I.T. într-un parteneriat esențial. Echipa Fundației Comunitare București a fost profund implicată în sprijinirea proiectului ShakeUP, o inițiativă care poate salva la propriu mii de vieți, din cadrul programului nostru pentru cutremure și dezastre majore, Bucureștiul Pregătit. Colaborarea noastră a evidențiat cu claritate pasiunea și angajamentul Asociației EDIT pentru eficiență și calitate. Împreună, am făcut pași importanți în direcția pregătirii comunității pentru situații critice.``

Alina Kasprovschi
Director Executiv - Fundația Comunitară București
Matei Popilian
Talent Developer - TotalEnergies Romania

„În 2022 a luat naștere parteneriatul dintre TotalEnergies Romania și Asociația E.D.I.T. Pentru noi siguranța rutieră este o prioritate, așa că am decis să construim un proiect de anvergură pe acest subiect, împreună cu cei mai avizați din acest domeniu.
Îmi amintesc prima noastră sedință, în care am explorat împreună posibilități de lucru; Liviu și Ion au venit cu o energie incredibilă și cu promisiunea că „orice vreți să facem este posibil”.
Și asa a fost. Primul proiect împreună a depășit obiectivele, a fost în forță; Asociația E.D.I.T. și-a demonstrat capabilitatea și experiența în domeniu. Sunt o gașcă frumoasă, de oameni tineri, dornici să creeze impact. Suntem convinși că vom continua colaborarea și vom duce povestea mai departe și mai sus!``

Matei Popilian
Talent Developer - TotalEnergies Romania

Instituții

Instituții

Proiectele pe care le desfășurăm sunt sprijinite de Sponsori:

Colaboratori

Colaboratori

Asociația EDIT este membru al Cartei Europene pentru Siguranță Rutieră

Sponsori

Sursele de finanțare ale unui ONG sunt destul de limitate:

Direcţionarea a 3,5% din impozitul pe venit de către persoanele fizice

Orice persoană fizică are dreptul de a direcţiona 3,5 % din impozitul pe venit către o asociaţie, fundaţie sau organizaţie non-guvernamentală. Direcţionarea acestui procentaj se poate face în perioada ianuarie-mai prin completarea unui simplu formular de către orice salariat (formularul 230), dar şi de către persoane care au venituri din alte surse (formularul 200). Aceste formulare trebuie depuse la administraţiile financiare locale, iar veniturile provenite din acestea intră în contul ONG-ului abia la începutul anului următor.

Direcţionarea a 20% din impozitul pe profit de către companii

Dacă ești firmă, poți să direcționezi 20% din impozitul pe profit ce revine statului. În anul 2004 în Codul Fiscal a fost introdusă o facilitate de impozitare dar foarte puține societăți comerciale fac uz de această înlesnire. Astfel potrivit Codului Fiscal art. 21. alin. 4 poți să scazi din impozitul pe profit datorat statului sumele aferente. Legislația impune două condiții în acest sens: suma nu trebuie să deășească 0,5% din cifra de afaceri a firmei și trebuie să se încadreze în limita de 20% din impozitul pe profit ce revine statului.

Sponsorizări în bani/bunuri/servicii din partea companiilor

O sursă importantă de venit este binenţeles cea provenită din sponsorizările făcute de diverse companii către ONG. Scopul acestor sponsorizări este de a susţine activitatea acestuia, prin sprijin financiar (sponsorizări în bani), dar şi prin oferire de bunuri sau produse care pot ajuta ONG-urile în desfăşurarea activităţilor. Un alt mod de a sponsoriza un ONG este acela prin servicii (training, consultanţă, etc.).