Eveniment ShakeUP! educație pentru cutremur

Sâmbătă, pe 15 iulie, între orele 16.00-20.00, pe Calea Victoriei

București, 2023:

Sâmbătă, 15 iulie, între orele 16.00-20.00, Asociației E.D.I.T va fi pe Calea Victoriei, la intersecția cu Bld. Dacia, unde are loc evenimentul ShakeUP! educație pentru cutremur.

Cei care rămân în București în weekend pot participa gratuit la ateliere educative și interactive pentru părinți și copii, vor afla ce este de făcut în cazul unui seism (în cele 2 sesiuni de training între 18.30-19.00 și 19.30-20.00). În plus, cei prezenți se vor distra exersând fluieratul cu semnalul SOS în codul Morse, vor primi materiale informative extrem de utile, iar copiii vor putea câștiga premii. Alături de Asociația EDIT va fi și ISU B-IF (Inspectoratul pentru situații de urgență București- Ilfov), cu Centru mobil de instruire a populației pentru răspuns la situații de urgență, ce este dotat cu echipamente inteligente ce simulează situații de urgență complexe, precum incendiile din locuințe, un pachet pentru condiții meteo extreme sau simularea realistă a unui cutremur și a modalității în care acesta se percepe într-o casă sau într-un apartament. Mai multe informații găsiți aici, pe link-ul evenimentului: https://www.facebook.com/events/1217970848840693.

Proiectul Shake UP! este un program al Asociației E.D.I.T. finanțat prin programul pentru cutremure și alte dezastre majore Bucureștiul Pregătit, inițiat de Fundația Comunitară București și susținut de ING Bank, Lidl România, IKEA România și PAID.

Despre programul ShakeUP!- Educație pentru cutremur

Educația pentru situații de urgență, cum ar fi un cutremur, poate salva vieți. De aceea, este mai bine să fii pregătit și să știi exact ce ai de făcut.

Prin Shake UP!, trainerii Asociatiei EDIT au ajuns în 31 de licee bucureștene, cu un training de educație pentru cutremur care a fost livrat către peste 6.000 de elevi (14-17 ani) și profesori. Mai multe informații puteți găsi aici.

Ce se întâmplă la eveniment?

Trainerii Asociației EDIT vor ține 2 sesiuni de training, cu informații legate de pregătirea pentru seism, în intervalele: 18.30-19.00 și 19.30-20.00.

Vom discuta despre seisme, informam persoanele prezente despre ce este de făcut înainte, în timpul și după un cutremur major.

Veți putea participa la:
• Ateliere pentru părinți și copii
• Învățăm ce avem de făcut în cazul unui seism (18.30-19.00 și 19.30-20.00)
• Învățăm să fluierăm- semnalul SOS în codul Morse
• Informare și materiale utile pentru familii
• Premii pentru copii și multe surprize
• Vedem împreună videoclipul campaniei Shake UP!
• Concursuri

Videoclip „Cutremurestii în vacanță”

Ca parte a campaniei, a fost realizat și un scurt videoclip pentru a populariza măsurile de siguranță ce trebuie luate în cazul unui cutremur major.
Rezultatul este dorit un videoclip „altfel”, atipic față de alte campanii de informare publică, un clip cu un scenariu amuzant și smart, potrivit pentru social media și pentru generația Z, un clip Wes Anderson style. Clipul a fost realizat alături de sector 7 HUB, actori: Șerban Pavlu, Cristina Strecopîtov și Răzvan Ionescu.

Comments are closed.