Ora de educație rutieră

OER-2
OER-1
WhatsApp Image 2018-11-19 at 14.01.20
WhatsApp Image 2018-11-19 at 14.01.20 (1)
2q
1q

0 accidente fatale

raportate la un milion de locuitori

0 %

din accidente sunt provocate de pietoni care traversează neregulamentar

0 %

dintre copiii din clasele primare nu știu cum să traverseze regulamentar strada

Proiectul nostru de suflet, născut din dorința nemărginită de a schimba statisticile sumbre în ceea ce privește siguranța rutieră în țara noastră, crescut pas cu pas cu îndârjire acerbă, trecând peste piedici și bariere multiple, reinventându-se an după an, ajungând astăzi, probabil, cel mai mare și cu siguranță cel mai ambițios proiect de educație rutieră din România.

Și  nu ne oprim aici.

Am pornit la drum, călăuziti de un scop comun: să facem bine să rămânem în siguranță. Ne-am propus să ajungem în scoli, să stăm de vorbă interactiv cu elevii claselor primare, să le povestim  pe înțelesul loc, mai ales prin joc și voie bună, ce înseamnă educație rutieră, de ce e important să conștientizeze riscurile și  cum să rămână în siguranță printr-un comportament responsabil.

Având în vedere toate aceste aspecte, cursul de educație rutieră a fost construit astfel încât elevii să nu primească pasiv informațiile, ci să fie implicați activ și astfel să poată conștientiza singuri pericolele la care se expun atunci când doresc să sfideze regulile.

De atunci, au trecut 6 ani. Și tot atâtea ediții. Am extins programul la gradinițe și la licee. Am ajuns în sute de școli, grădinițe și licee din toată țara, unde sute de mii de copiii ne-au primit, an de an cu bucurie, ne-au ascultat cu nerăbdare și ne-au promis că vor fi mereu atenți pe stradă.

Și pentru ei, căutăm în fiecare zi soluții pentru ca acest proiect să aibă continuitate.

Scopul nostru declarat și susținut prin proiectele anterioare este de a fi alături de preșcolari, școlari și liceeni, de a-i ghida și învăța într-un mod practic cum să devină pietoni și apoi șoferi responsabili.

Considerăm că este necesar ca fiecare elev să învețe și să respecte regulile de circulație, pentru a preîntâmpina situațiile nefericite.

Credem în educație responsabilă, ca fiind singura-n măsură să schimbe locul fruntaș ocupat de România în cele mai sumbre statistici rutiere.

Walt-150x150
Ora de educație rutieră la grădiniță – “Fii responsabil pe stradă!” este un proiect în parteneriat cu Poliția Română și Walt Disney care a ajuns în 180 de grădinițe din toată țara, destinat copiilor cu vârsta de 4-6 ani.
logo-150x150-px (2)
Ora de Educație Rutieră este cel mai important proiect al Asociației EDIT și dă măsura profesionalismului și ambițiilor noastre. Proiectul OER a ajuns la cea de-a 5-a ediție și nu ne oprim aici.
logo-150x150-px (2)
OER la liceu – Proiectul Ora de educație rutieră la liceu a fost realizat din dorința de conștientizare a responsabilității pe care o au în momentul în care se urcă la volan cei care tocmai au obținut permisul de conducere și nu numai.