ProTV: Bucureștiul capătă culoare prin patru picturi murale, de dimensiuni impresionante

Câţiva artişti ambiţioşi vor să aducă un strop de culoare Bucureştiului plin de clădiri gri. Ei lucrează la patru picturi murale de dimensiuni impresionante, pe care le vom zări în oraş, în cadrul primului festival de artă stradală, numit „Outline”.

O centrală termică din Sectorul 2 al Capitalei deserveşte peste 2000 de oameni. Aici, pe o suprafaţă de 66 de metri pătraţi, artistul Ortaku a aşternut povestea de dragoste dintre Brâncuşi şi pictoriţă maghiară Pogany.

Au trecut 40 de ani peste această centrală termică. Acum, însă, pereţii scorojiţi şi fierul ruginit au prins viaţă. Artiştii care au pictat-o s-au inspirat din operele lui Brâncuşi: „Madame Pogany”, „Nou Născut”, „Măiastra” şi „Tors de Tânăr”.

Bărbat„Lumea îşi aduce aminte şi de valorile care au fost şi mai sunt şi acum, dar nu sunt puse în evidenţă.”
Reporter„Arata rău peretele înainte?”
Bărbat„Era ceva gri, care îţi dădea o stare care te indispunea.”

Pe o altă centrală termică situată în cartierul Floreasca, se întinde o galaxie colorată, pe 115 metri pătraţi. Operă a fost realizată de Radu Pandele, HomeBoy, Kaput şi Pulsar Sinaps.

În zona Tineretului, Recis pictează de şapte zile o femeie îmbrăcată în ie, cu un fuior.

Reporter: „Ce faci aici?”
Recis: „Un desen foarte mare.”
Reporter: „Cât de mare?”
Recis„Aproximativ 250 de metri pătraţi.”
Reporter„Ce reprezintă?”
Recis„Este o fată care trage la fus, m-am inspirat din şezătoare, cum trăgeau femeile în sate şi se strângeau la şezătoare. În primul rând, ridicăm capul din telefoane şi ne scoate capul din cotidian, zâmbim.”

Opt artişti talentaţi lucrează la aceste picturi, în cadrul festivalului de artă stradală „Outline”.

Cage: „Scopul este înfrumusețarea oraşului, facem oamenii să fie atenţi la ceea în jurul lor şi să vadă altceva decât griul monoton şi să avem şi noi ce se întâmplă de atâţia ani pe afară, să ajungem să creăm un tur al lucrărilor, străinii să vină, să facem turism pe această parte.

Cele patru picturi vor fi gata la sfârşitul lunii iulie şi se vor întinde pe 660 de metri pătraţi.

LINK: https://stirileprotv.ro/divers/bucurestiul-capata-culoare-prin-patru-picturi-murale-de-dimensiuni-impresionante.html

Comments are closed.