320 de elevi de la Colegiul Pedagogic și Școala Nr. 21 vor participa la cursuri de educație rutieră

320 de elevi de la Colegiul Pedagogic și Școala Nr. 21 vor participa la cursuri de educație rutieră. Liceenii vor experimenta simulatorul de impact

Joi, 12 octombrie, 320 de elevi din Sibiu, vor participa la Ora de Educație Rutieră, organizată de Asociația E.D.I.T (Educație, Dezvoltare și Implicarea Tineretului), în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă și Poliția Română.

Cursurile se vor ține la Colegiul Pedagogic „Andrei Șaguna”, între orele 10.00 – 12.00 și la Școală Gimnazială nr. 21, între orele 08.00 – 12.00.

La Ora de educație rutieră la liceu se va desfășura la Colegiul Pedagogic „Andrei Șaguna”, între orele 10.00 – 12.00. 150 de liceeni din clasele a X-a, XI și a XII vor afla mai multe despre siguranța rutieră și prim ajutor, din informațiile care le vor fi puse la dispoziție de reprezentanții Poliției Românie, instructorii ISU și Adrian Grigore, pilot de raliuri.

La finalul prezentărilor, tinerii vor avea posibilitatea de a pune întebări și vor experimenta simulatorul de impact, un aparat ce imită un accident rutier frontal, produs cu viteza de 15 km/h și arată în mod direct importanța purtării centurii de siguranță. Cursul va dura aproximativ 2 ore.

Apoi, echipa E.D.I.T. va pleca spre Școală Gimnazială nr. 21, pentru a se întâlni cu elevii mai mici, de învățământ primar. Activitățile se vor derula într-un interval mai scurt, de doar 50 minute, timp în care cei 170 de elevi ai claselor a 3-a și a 4-a vor învăța despre regulile de circulație și comportamentele dezirabile în trafic, prin jocuri de rol sau exerciții nonformale de învățare prin povești. La finalul Orei de educație Rutieră vor avea o vizită surpriză, prin intervenția unui polițist rutier și vor putea intra în laboratorul de siguranță rutieră al Poliției Românei.

Toți elevii participanți vor primi un kit de educație pentru siguranță.

Proiect realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă.

Citește în Turnul Sfatului

Comments are closed.